Готуємо з нами
Баклажани з помідорами

Баклажани з помідорами

Баклажани з помідорами

 - топлене або рослинне масло для обсмажування

 - 3-4 зелених солодких перців

 - 3 баклажани середньої величини

 - 2 ст. л. топленого масла

 - 1/2 стручка свіжого зеленого гострого перцю, нарізаного кільцями

 - 2 ч. л. меленого коріандру

 - 6-7 помідорів середньої величини

 - 100 г родзинок 1.5 ч. л. солі

1.Поставте літрову каструлю з ручкою на середній вогонь і покладіть стільки топленого або соняшникової олії, щоб глибина шару складала не менше 7 см.

2. Помийте і наріжте солодкий перець невеликими смужками, а баклажани – кубиками. Коли масло нагріється, візьміть в ліву руку жменю нарізаного солодкого перцю, а правою рукою візьміть з цієї жмені 1-2 шматочки і опустіть в масло (якщо ви покладете в масло відразу жменю овочів, то воно вспіняться і перелються через край).

3. Продовжуйте помалу опускати в масло шматочки перцю, поки вони не покриють всю його поверхню. Підсмажуйте, поки перець не зарум'яниться, потім вийміть і покладіть його в друшляк. Після того, як весь перець буде обсмажений, так само обсмажте кубики баклажан. Смажені баклажани покладете окремо.

4. Нагрівайте 2 столових ложки масла в глибокій сковороді або мілкій каструлі з потовщеним дном. Киньте в нього гострий перець і підсмажте. Додайте мелений коріандр. Через декілька секунд покладіть помідори, обсмажений солодкий перець, промиті і перебрані родзинки і сіль.

5. Перемішайте і тушіть на невеликому вогні з відкритою кришкою 7-8 хвилин. Потім додайте баклажани і помішуючи готуйте ще 5-6 хвилин без кришки.

До цієї страви використано: