Спеції та прянощі

   Спеції, це добавки до їжі, виключно рослинного походження. Використовуються різні частини рослини, це можуть бути стебла, коріння, листя, плоди, квіти, насіння, кора, шкіра. Спеції підрозділяють на 2 класи, екзотичні і місцеві. 

До екзотичних відносяться: аніс, ваніль, гвоздика, імбир, калган, кардамон, кориця, куркума, лавр, мускатний горіх, величезна різноманітність перців, розмарин, цедра, шафран. 

Місцеві спеції поділяються на пряні овочі і пряні трави. Пряні овочі це цибуля, часник, петрушка, пастернак, кріп, селера, хрін. Пряних трав безліч і в кожній місцевості може бути , своя особлива місцева трава, яку використовують тільки в цій місцевості. Зараз дуже багато пряних трав можна вирощувати на своєму городі, вивчіть це питання і навесні посійте кілька видів. Дуже часто роблять суміші з різних спецій, з урахуванням сумісності, не всі спеції можуть бути сумісні. Кулінари різних країн обрали свої комбінації спецій, які використовуються в певних стравах або комбінації страв.

Застосовуючи різні спеції для приготування страв, ми зможемо змінювати або поліпшувати смак страви, а знаючи про корисні властивості кожної доданої спеції, ми будемо зміцнювати своє здоров’я.