Желе та желатин

   Желе - це яскравий красивий десерт, який представляє собою колоїдний харчової розчин, за основу якого беруться зазвичай фрукти і в який додається желатин, а при охолодженні дана маса набуває драглисту консистенцію. Слово «желе», як і сам десерт, прийшло до нас із Франції: у перекладі «gelée» позначає холодець, гель.

Вживання желе, приготованого на основі желатину, сприятливо позначається на хрящової системі, сприяючи її відновленню і, таким чином, рятуючи людину від артритів та інших суглобових захворювань. Крім кісток, желатин, основою якого є колаген, корисний для здоров'я волосся і нігтів.

Желе з агар-агару очищує печінку від надлишку жовчі і шкідливих сполук, а організм в цілому від токсинів. Дана речовина при розбуханні збільшується в об'ємі, воно заповнює кишечник і таким чином стимулює перистальтику. Оскільки агар має морське походження, він насичений йодом, кальцієм і залізом.